• Twitter
  • Technocrati
  • stumbleupon
  • flickr
  • digg
  • youtube
  • facebook

Innit Nuffnang Jana Trafik Blog? Apa Komen Anda?

8

Labels: , ,


Salam 1 Malaysia kepada pembaca LensaDanFoto!
Dikesempatan sebelum praktikum ni, LDF nak post 1 entri tentang Innit Nuffnang. LDF jugak terpanggil nak dapatkan komen anda semua tentang keberkesanan penggunaan Innit ni untuk jana trafik blog. Bagi LDF, Innit ni memang berkesan untuk jana trafik. 

Macam mana LDF buat?
Setiap kali LDF update blog, LDF akan submit entri kat Innit. Bagi blogger yang yang belum ade akaun, boleh daftar dulu. Betul tak rugi! Memang akan ada backlinks hasil penggunaan Innit ni. LDF dah cuba! Bagi blogger yang aktif, mesti lagi banyak backlinks yang korang dapat kan. Jom kite kongsi pengalaman tentang penggunaan Innit bersama LDF. 

Kat sini, LDF nak kongsi hasil backlinks yang LDF dapat sepanjang minggu lepas, takde la banyak pun. Tapi memang berkesan. 


Tengok! Innit menjadi penyumbang kedua tertinggi untuk tingkatkan trafik di LDF.

Bagi newbie macam LDF ni, LDF sarankan agar anda join Innit dan submit entri anda kat sini. Hope backlinks yang anda dapat berbaloi untuk tingkatkan trafik blog.
SELAMAT MENCUBA!

-SHARING IS CARING-

Jom Twitter!

2

Labels: ,

Klik ikon untuk follow Twitter LDF!

Selamat pagi kepada pembaca LDF!
Hari ni LDF nak wat entri ringkas je tentang En. Twitter. Disebabkan LDF baru je ade Twitter ni, LDF teringin jugak nak follow dan di follow. Tunggu apa lagi?? Jom share link Twitter korang kat sini. Senang je.. tinggalkan link Twitter korang di ruang komen ye. Dengan adanya link tu, LDF dan member-member lain pun boleh follow sama-sama. Dengan Twitter ni pun kita boleh tingkatkan trafik blog jugak kan. 

-SHARING IS CARING -

Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli

3

Labels: ,


Salam semua...
Fuhhh!!! Hari ni penat sesangat, seharian ade class, jadinyer LDF tak sempat pun nak online + BW. Malam ni tetibe class cancel, so boleh la BW kejap. BW punyer BW terjumpe entri kat blog Myra pasal ade sorang blogger nih die nak buat bloglist. Boleh la kalau korang nak join & panjangkan bloglist die.

Tak susah pun, cume wat entri sket, bagi tau jantina korang Lelaki or Perempuan & komen+tinggalkan link kat blog die. Blogger yang LDF maksudkan tu adalah SyafiqRosli. Kalau korang rase nak join, boleh klik sini.

Ok, LDF mulekan dulu...
- Tajuk : Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli -
- Jantina : Perempuan - 

Tambah Trafik Dengan Submit Blog Ke 2500 Site Secara PERCUMA!!!

22

Labels: ,

Salam semua...
Petang ni LDF nak kongsikan 1 lagi cara untuk tingkatkan trafik blog. Caranya ialah dengan submit blog anda ke 2500++ site secara PERCUMA!!! PERCUMA tu pentingkan kawan-kawan. Penting untuk kita mencuba!

LDF dah penah submit blog ke sini dan tengah tunggu backlinks dari semua site tersebut. Mungkin ini juga merupakan salah satu cara terbaik untuk tingkatkan trafik blog kita tanpa kita sedari. So far, LDF tak nampak lagi keberkesanan penggunaan tools ni. Bagi pembaca LDF sekalian, jika anda pernah cuba tools ni, sila kongsikan info bersama LDF. Semoga kita semua dapat manfaatnya.

Bagi anda yang berminat untuk mencuba tools ni, bolehla ke laman web IMTalk.org. Cuba dan alami sendiri peningkatan trafik blog anda.

Caranya mudah saja. Anda hanya perlu :
1. Register
2. Paste URL blog pada bahagian yang LDF tandakan seperti dalam gambar di atas
3. Submit URL blog tersebut
4. Tunggu proses submit selesai dan anda akan dapat report submission tersebut.

Apa tunggu lagi? Cubalah hari ni dan beri feedback di LDF.

-SHARING IS CARING-

Pelancaran Nickname LensaDanFoto

4

Labels:


Salam semua pembaca LensaDanFoto...
2,3 hari lepas aku tertanya-tanya tentang penggunaan nickname untuk blog ni. Ape agaknya nickname nak letak untuk blog kesayangan ni eh??? Fikir punya fikir...aku terdetik untuk letak/bahasakan sebagai LDF je dalam penulisan/semasa blogwalking. LDF adalah singkatan untuk LensaDanFoto. Penat gak kalau nak tulis fullname blog tu...huhuhu..
Ok, mulai sekarang...kenali LensaDanFoto sebagai LDF ye. Tu je aku nak bagitau hari ni. TQVM semua.

-Dilancarkan oleh ieRa a.k.a admin LDF pada 2.50 pm | 22/1/2011-

Result GA LensaDanFoto Dah Keluar!

12

Labels:


Salam kepada blogger yang join GA yang dianjurkan oleh LensaDanFoto...
Hari ni dengan bangganyer nak umumkan para pemenang yang telah dipilih oleh admin blog sendiri a.k.a ieRa.
Ni merupakan GA pertama yang dianjurkan oleh LensaDanFoto dan seramai 4 orang blogger telah menyertainya. Hope lepas ni lebih ramai blogger yang akan join dan hadiah menarik akan menanti anda...hehehe...insyallah..tunggu GA dan contest akan datang oleh LensaDanFoto ye..

Ok, para pemenang GA ni ditentukan dengan cabutan undi. Ni bukti kertas undi yang telah dibuat. ;)
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

dan
-
-
-
-
-

Ni la PEMENANGNYER...
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Pertama : Activation Code Kaspersky Antivirus 2011 + Topup RM10 
Dimenangi oleh -Nadia-


Kedua : Activation Code Kaspersky Antivirus 2011 
Dimenangi oleh ::Izz::

Saguhati : Iklan blog secara PERCUMA di LensaDanFoto selama setahun 

Dimenangi oleh Gula-gula Hati dan Pogo

TAHNIAH,TAHNIAH, TAHNIAH kepada semua pemenang. TQ sebab join GA yang tak seberapa dari LensaDanFoto. Jangan lupe support LensaDanFoto selalu...hehehe...Hadiah akan diberikan kepada para pemenang secepat mungkin sebelum 25/1/2011.

Terima Kasih.

Kalimah Allah Dan Muhammad Pada Peta Dunia

9

Labels:

Salam perkongsian pada untuk pembaca LensaDanFoto...
'Kalimah Allah Dan Muhammad Pada Peta Dunia' apabila peta dunia diterbalikkan.
SUBHANALLAH!!!
Ok, jom tengok gambar...


Ni pulak video...

Sekian perkongsian untuk hari ini. Semoga kita sentiasa menginsafi kebesaran Allah.
Qs.6 An’aam:75. “Dan demikianlah Kami perlihatkan kepada Ibrahim tanda-tanda keagungan di langit dan bumi dan agar dia termasuk orang yang yakin.”

SHARING IS CARING!

Jom Gegar Blog

0

Labels: ,


Salam semua...
Fuh dalam penat-penat daki bukit ni sempat gak aku update blog..alhamdulillah..
Ok, cube tengok banner kat atas ni? Mesti korang familiar kan??? Sape yang tak kenal our famous blogger, Ben Ashaari

Hah! Ni 1st time aku wat entri pasal blog En. BA ni. Ade segmen menarik katenye. So, aku amek keputusan nak join dan wat entri tak seberapa ni. Sebenarnya, aku pun tak sure tujuan En. BA wat segmen ni, mungkin ade hadiah misteri kot. Doa-doa la...hehehehe..dia pun tak mention, so tunggu je la..jeng3

Segmen ni terbuka kepada semua blogger. Ape yang korang perlu buat???

1. Letak header BEN ASHAARI BLOG
2. Tajuk : JOM GEGAR BLOG dan linkkan ke sini
3. Tinggalkan link di ruangan komen pada entri tersebut

Senang je kan? Ape tunggu lagi? Jom kita ramai-ramai terjah dan join segmen yang diwar-warkan oleh En. BA. AHAD ni TUTUP!!!

Cara meningkatkan trafik blog

21

Labels: , ,


Salam 1 Malaysia kepada pembaca LensaDanFoto!
Hari ni izinkan aku bercerita sikit tentang kisah trafik blog aku yang tak seberapa ni. Selepas hampir sebulan setengah berblogging, aku nampak blog ni semakin dikenali & jumlah purata pengunjung dalam seminggu adalah sekitar 180-200 orang. Ni mengikut statistik dari Nuffnang dan Histats. Wah! Ini memang 1 peningkatan yang cukup memberangsangkan. So, aku akan lebih bersemangat untuk berblogging. Setakat ni, Nuffnang earning baru RM1.50. Bagi aku, kesabaran memang penting untuk meningkatkan trafik blog ni.

Alhamdulillah...dengan hasil pembacaan dari blogwalking  aku yang tak secerapa, trafik blog LensaDanFoto dilihat semakin meningkat. Walaupun peningkatannya tidaklah luar biasa, tapi aku sememangnya gembira dengan kejayaan teknik yang digunakan untuk promote blog ni. Sememangnya, kebanyakkan blogger profesional dah tahu tentang cara meningkatkan trafik blog, tapi aku terpanggil untuk share info ni untuk tatapan para newbie di luar sana. Aku pun still study bab-bab trafik ni lagi sekarang sementara tak barapa busy dengan study dan final project. Sebelum tu, aku nak bagi kredit dan TQVM kepada blogger-blogger yang sudi berkongsi tips berguna dengan aku untuk meningkatkan trafik ni seperti Sudubesi dan En. Remedy.

Ok, terdapat beberapa teknik yang aku gunakan dalam usaha untuk meningkatkan trafik LensaDanFoto seperti :

1. Blogwalking
- Gunakan teknik 'Remedy Direct Source'
- Blogwalking secara manual ke blog blogger yang difollow & yang singgah kat blog

2. Ping
- Biasanya aku ping blog menggunakan Gengblogger, Blogged, Imcurtain,  PingMyBlog, Pingler
- Ping sehari sekali pun dah memadai

3. Submit blog ke Innit Nuffnang
- Setiap kali update, mesti submit & ping kat situ
- Link Innit

4. Tinggalkan jejak, follow dan komen blog blogger lain
- Salah 1 cara untuk dapatkan backlink ke blog kita

5. Update blog
- Sekurang-kurangnya sehari sekali

6. Beli UV (pada newbie boleh cuba)
- Boleh beli dari Alfastore

Setakat ni dulu yang aku nak kongsikan. Harap blogger-blogger otai sudi tambah dan kongsi tips2 lain untuk meningkatkan trafik ni. Terima kasih. SHARING IS CARING!

Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info

1

Labels: , ,


Salam ukhuwah kepada pembaca tegar LensaDanFoto..
Hari ni aku berkesempatan nak join Contest Review dari blog Yiedpozi pulak..hehe..TQVM sebab invite aku untuk join contest ni..kalau korang berminat nak join, sila terjah sini. Hadiah yang ditawarkan juga sememangnya lumayan.

Ok, pertama skali, aku nak wat sket review tentang blog Yiedpozi ni...
Bagi aku, blog ni memang menarik dan simple. Kombinasi warna layout merah putih sememangnya menceriakan lagi pemandangan blog Yiedpozi. Aku sangat kagum dengan blogger muda berumur 13 tahun ni dalam mengendalikan blognya. Blog Yiedpozi merupakan sebuah blog yang mengandungi pelbagai entri yang boleh menjadi sumber rujukan pada semua blogger. Contohnya, Yiedpozi telah menyediakan tutorial blogwalking mudah yang boleh dipraktikkan oleh semua blogger dalam mempertingkatkan traffic blog masing-masing. Blog Yiedpozi juga ringan dan senang nak load. So, xde la bosan nak tunggu kan...hehehe..
Selamat maju jaya, Yiedpozi dalam arena blogging. Ok, stakat tu dulu review dari aku.

Jom kita tengok hadiah yang ditawarkan oleh Yiedpozi untuk contest ni.
Pemenang #1
  • Sepasang t-shirt (saiz M / S / L/ XL / XXL) - Tajaan Yiedpozi
  • Topup bernilai RM10 - Tajaan Daus Ramli
  • Ruang iklan percuma selama sebulan di Yiedpozi [Dot] Info - Tajaan Yiedpozi
  • Ruang iklan percuma selama sebulan di Gempakz Siot - Tajaan Anip
Pemenang #2
  • Sepasang t-shirt (saiz M / S / L/ XL / XXL) - Tajaan Yiedpozi
  • Topup bernilai RM10 - Tajaan Daus Ramli
  • Ruang iklan percuma selama sebulan di Gempakz Siot - Tajaan Anip
Pemenang #3
  • Topup bernilai RM10 - Tajaan Daus Ramli
  • Ruang iklan percuma selama sebulan di Gempakz Siot - Tajaan Anip

Cara nak join ??
1. Buat entri bertajuk 'Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info'
2. Review mestilah ditulis di dalam bahasa Melayu
3. Di akhir entri korang, sertakan link blog penaja contest seperti di bawah ni
Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info ini ditaja oleh YiedpoziDaus Ramli dan Anip.
4. Tinggalkan komen berserta link entri penyertaan di sini
5. Tag sekurang-kurangnya 1 orang rakan blogger

Syarat-syarat penyertaan :
1. Seorang blogger dan mempunyai blog sendiri (bukan blog contest)
2. Like fanpage blog ni di Facebook

Mudah kan?? Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Januari 2011. Contest ini telah ditaja oleh Yiedpozi, Daus Ramli dan Anip.

Aku nak tag Nadia untuk join contest ni.

Domain Hosting PERCUMA dari Penanti.Com

2

Labels: , ,

Salam semua..
Di saat-saat akhir ni, aku berkesempatan gak nak join contest dari Penanti.com. TQ kepada Ceqla sebab invite aku join contest ni melalui Carigold forum, dah lame dah la sebenarnye..hehehe. Hari ni baru ade kesempatan nak join. Hope ade la rezki kali ni. Hadiah yang ditawarkan oleh Ceqla sememangnya lumayan. Korang nak tau ape hadiah tu?? Jom tengok bawah...
-
-
-
-
Pertama: Domain dan Hosting PERCUMA (terpulang pada anda nak nama apa)Kedua: wang tunai RM20.00Ketiga: 8 hadiah sagu hati, Banner link  (saiz 125 x 125) anda di blog Ceqla selama setahun.

Memandangkan aku takde lagi hosting berbayar ni, wajarlah join kan. Korang macam mane?? Hehehe..kalau nak join, ade mase lagi sebab tarikh tutup contest ni adalah pada 13 Januari 2011. Ape tunggu lagi?? Sebelum tu, aku nak bagitahu korang pe syarat-syarat yang Ceqla telah tetapkan untuk setai contest ni.
-
-
-
-
1- Terbuka kepada warganegara Malaysia, Singapura pun nak? (boleh jer..)
2- Boleh buat banner ikut kreativiti anda asalkan sedap mata Ceqla memandang, tak terlalu serabut dan mempunyai kombinasi warna² yang ceria & menarik, MESTI ada “Penanti.Com & Cerita Kedai Kopi”.
3- Reka banner Header  (saiz 780 x 200) & Banner link  (saiz 125 x 125), format .jpg atau .gif.
4- Tulis Entry pendek/ringkas di blog anda bertajuk “Domain Hosting PERCUMA dari Penanti.Com” dan link kan ke blog ceqla (http://www.penanti.com)
5- Dan siap? hantarkan banner anda pada Ceqla, e-mailkan kepada penanti@ymail.com & Ceqla letak di blog ini untuk di creditkan & tontonan pelawat² di Penanti.Com
6- Tarikh tutup penyertaan pada 13 Januari 2011, iaitu pada hari keputeraan Ceqla yang ke (ehem², rahsia..) ada 18 hari lagi dari tarikh sekarang (27-12-2010). Jadi, cepat-cepat! Kalau menang boleh dapat hadiah PERCUMA, So, apa tunggu lagi sertai Ceqla sekarang!
Ok, nak wish sikit la..semoga tuah berpihak pada ieRa a.k.a Admin LensaDanFoto. Aminnn...

Croydon Baby Boy Giveaway

2

Labels: ,


Salam semua..jom ramai-ramai pakat join Giveaway ni..hehehe..
Nape aku excited sangat hari ni?? Nak tau tak??
Sebenarnya, hari ni aku terpanggil untuk join satu GA selepas ditag oleh Nadya, memandangkan ni merupakan GA pertama yang aku join selepas 2 tahun bergelar blogger..huhuhu..kesian kan?? Sebelum ni tak penah pun ade orang tag aku untuk join GA & aku tak penah tau pun camne nak join GA camni..aduh MALUNYER..TQVM diucapkan kepada pemilik blog iaitu Farahadifa sebab anjurkan GA yang sangat best ni. Hadiahnye pun tersangatlah istimewa. Made in UK lagi. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


how to join? , senang jer

1. buat entry bout this contest, tepek je banner contest ni kat entry and link to this entry yer..
2. then letak banner juga di side bar and link to this entry juga..
3. da siap , letak entry contest anda di ruang komen di bawah , kalau bole bagi email sekali yer..

- Give away start now - 12 Jan 2011
Tak wajib jadi follower , but strongly advisable .. haha.. ( senang nanti nk tau menang ke tak kan..)
- Cabutan Undi yer , 3 pemenang akan dipilih ( or may be more...tengok pada sambutan)
- bole Tag 2 Org Join giveaway nie
- Hadiah , i janji i nak beli masa kat UK kan.. so i will , sapa yg menang nanti , just gitau nak hadiah untuk diri sendiri ker , utk your girl ke , utk your boy ke , utk your baby ke , or utk your kesayangan , so i akan cari yg sesuai ngan dia... ok tak??

-----------------------------------------------------------------------------------------

Semoga ieRa a.k.a Admin LensaDanFoto terpilih untuk dapat GA ni sebab wat julung-julung kalinyer  join GA camni...

Dikesempatan ini, aku nak tag :


Kaspersky Antivirus & Topup PERCUMA dari LensaDanFoto [CLOSED]

19

Labels: ,


Salam 1 Malaysia kepada semua pembaca LensaDanFoto.
Sempena hari istimewa ni, LensaDanFoto bermurah hati untuk buat GIVE AWAY kepada blogger-blogger semua.

APA YANG ANDA PERLU BUAT? 
1. Like LensaDanFoto (di bahagian sidebar).
2. Follow LensaDanFoto (di bahagian footer) & Twitter.
3. Buat 1 entri ringkas bertajuk "GIVE AWAY Kaspersky Antivirus & Topup dari LensaDanFoto" & linkkan ke sini.
4. Copy banner GIVE AWAY, letakkan di sidebar blog anda & linkkan ke entri ini.
5. Tag seorang rakan anda untuk join GIVE AWAY ini.

SYARAT PENYERTAAN :
1. Anda mestilah blogger warganegara Malaysia.
2. 1 blogger, 1 penyertaan sahaja.
3. Tinggalkan komen di sini jika anda dah join GIVE AWAY LensaDanFoto.
4. Tarikh tutup penyertaan  ialah pada 20 Januari 2011.

JOM TENGOK HADIAH APA YANG LENSADANFOTO NAK BAGI :
Memandangkan LensaDanFoto merupakan Reseller Activation Code Kaspersky 2011, hadiah yang ditawarkan pada anda ialah :

Pertama : Activation Code Kaspersky Antivirus 2011 + Topup RM10
Kedua : Activation Code Kaspersky Antivirus 2011
Ketiga : Hadiah saguhati, 3 iklan blog secara PERCUMA di LensaDanFoto selama setahun (banner 125x125).

*Keputusan pertandingan akan diadili sendiri oleh Admin LensaDanFoto a.k.a ieRa, pemenang dipilih secara rawak.
*Keputusan pertandingan akan diumumkan pada 21 Januari 2011.

JOM MERIAHKAN GIVE AWAY YANG TAK SEBERAPA DARI LENSADANFOTO. TERIMA KASIH.

Contest Dan Give Away

7

Labels:

LensaDanFoto berhajat nak buat dalam masa terdekat..
Sape nak join, sila angkat tangan..hehehe
Terma & syarat mudah je..
Hadiah memang berbaloi-baloi untuk para pemenang..
Insyaallah...

Kaspersky 2011 (KAV & KIS 1 USER 1 YEAR@365 DAYS PROTECTION) untuk dijual...

3

Labels: ,

Salam kepada semua para blogger...
Saya ingin menjual produk Kaspersky 2011 (Kaspersky Antivirus & Kaspersky Internet Security)...


Produk :
Kaspersky Antivirus 2011
Licence : 1 Year
1 user : RM20
3 user : RM40

Kaspersky Internet Security 2011
Licence : 1 Year
1 user : RM25
3 user : RM50

Quote

Details akaun : Norfahira binti Fauzi
Maybank : 162384812597
CIMB : 12080001946208

Berminat untuk membeli?? Caranya :
1. SMS 0133228316 untuk pertanyaan stok.
2. Jika stok ada, sila bank in kepada salah satu bank di atas mengikut amaun yang telah ditetapkan.
3. Sila SMS bukti pembayaran.
4. Emel yang mengandungi activation code & ebook installation akan dihantar ke emel anda dalam tempoh 24 jam dari masa pembelian.

Untuk keterangan lanjut :
013-3228316 (edu_gen a.k.a iera)
YM : chessmily_gurl


MARI LINDUNGI KOMPUTER ANDA DARI VIRUS JAHAT!!!

Saya Menang Contest!!!

3

Labels:

Salam semua...
Saje nak umumkan 1 berita yang mengejutkan pagi tadi...aku memang contest yang dianjurkan oleh blog Fatehah yang aku join Jumaat lalu. Contest sambung slogan je dengan hadiah topup RM10. Walaupun ianya tidaklah lumayan, tapi kita mesti ada niat untuk cuba nasibkan...hehehe...alhamdulillah. TQVM Fatehah!!! Kalau ade contest lagi, aku akan join.

So, atas kemenangan tu, aku pun akan anjurkan 1 contest untuk para blogger yang melawat LensaDanFoto tak lama lagi. Harap para blogger semua dapat memeriahkan contest tersebut. Hadiah??? Tunggu.....

Link : http://nurf1907.blogspot.com/2011/01/pemenang-contest-aku-kena-menang-sebab.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...